banner



Aziatische hoornaar verovert Limburg (en vervolgens Europa)

  • Aziatische hoornaar verovert Limburg (en vervolgens Europa)

    Aziatische hoornaar verovert Limburg (en vervolgens Europa)

    Opgepast voor de Aziatische hoornaar. Dit jaar waren er al acht meldingen in Limburg, waar de soort in 2018 voor het eerst opdook. Ongevaarlijk voor de mens, maar vernietigend voor de bij.

  • Theater op de Markt Hasselt heeft opvallende vacature voor zwemredder

    Theater op de Markt Hasselt heeft opvallende vacature voor zwemredder

    We zitten met een arbeidsmarktkrapte. Er zijn vertragingen in de productie en ongemakken in de zorg. Tal van vacatures staan open up.

  • Molenfeesten in Molenbeersel houden erfgoed in stand

    Molenfeesten in Molenbeersel houden erfgoed in stand

    Dit jaar kunnen er in Molenbeersel weer voluit Molenfeesten georganiseerd worden. De festiviteiten van de afgelopen dagen lokten al heel wat volk naar de Keijersmolen in de Smeetsstraat.

  • Nederlandse Boeren protesteren in Maastricht vlakbij André Rieu: "Zo bereiken we een brood publiek"

    Nederlandse Boeren protesteren in Maastricht vlakbij André Rieu:

    Zo'n veertig boeren uit het Nederlandse Heuvelland zijn zaterdag met hun trekkers naar Maastricht gereden in Nederlands-Limburg. Profiterend van de drukte rond de laatste André Rieu-concerten wilden zij hun boodschap nogmaals "op een vriendelijke manier" onder de aandacht brengen.

  • Advertentie

  • Boeren protesteren in Maastricht vlakbij André Rieu: "Zo bereiken we een breed publiek"

    Boeren protesteren in Maastricht vlakbij André Rieu:

    Zo'due north veertig boeren uit het Nederlandse Heuvelland zijn zaterdag met hun trekkers naar Maastricht gereden in Nederlands-Limburg. Profiterend van de drukte rond de laatste André Rieu-concerten wilden zij hun boodschap nogmaals "op een vriendelijke manier" onder de aandacht brengen.

  • Gemeentehuis Lanaken kleurt dit weekend blauw als symbool tegen mensenhandel

    Gemeentehuis Lanaken kleurt dit weekend blauw als symbool tegen mensenhandel

    Dit weekend kleurt het gemeentehuis van Lanaken blauw. Het is geen verwijzing naar de grootste politieke formatie die deel uitmaakt van de bestuursploeg, maar de actie staat symbool voor de wereldwijde campagne tegen mensenhandel dice lopende is.

  • Overwegend bewolkt weer in Meeuwen-Gruitrode vanavond

    Overwegend bewolkt weer in Meeuwen-Gruitrode vanavond

    Vanavond is het overwegend bewolkt in Meeuwen-Gruitrode. Er staat een stevige air current uit het westen en we krijgen een temperatuur die tot 26 graden oploopt. Morgen wordt er bewolkt weer met een matige wind verwacht. De temperatuur ligt rond de 24 graden.

  • Nostalgisch snoepwinkeltje in Lummen stopt ermee: "Wij waren alle dagen open up, bijna de klok rond"

    Nostalgisch snoepwinkeltje in Lummen stopt ermee:

    Elke Lummenaar kent het 'Snoepwinkeltje'. Nicole Weyens (56) stond er bijna heel haar leven achter de toonbank net als haar moeder Maria Vanoppré die in apr overleed en haar grootvader Bèr van de Bekker. Het eeuwenoude pand wordt samen met het aanpalende gebouw van 'de drukker' gesloopt en er komen xx appartementen.

  • Advertentie

  • In Tessenderlo bewolkte avond met lichte regen

    In Tessenderlo bewolkte avond met lichte regen

    Het belooft een overwegend bewolkte avond met mogelijk lichte regen te worden in Tessenderlo. Er staat een zwakke air current vanuit het westen en nosotros krijgen een temperatuur dice tot 27 graden oploopt. Op zondag wordt er bewolkt weer en een matige current of air verwacht. De temperatuur bedraagt ongeveer 24 graden.

  • In Peer kans op bewolkt weer vanavond

    In Peer kans op bewolkt weer vanavond

    In Peer is het tijdens de avond overwegend bewolkt met een stevige wind uit het westen. De temperatuur loopt op tot 26 graden. Zondag wordt een overwegend bewolkte dag met een matige air current bij een temperatuur van 24 graden.

  • Kans op bewolking in Heusden-Zolder vanavond

    Kans op bewolking in Heusden-Zolder vanavond

    In Heusden-Zolder verwachten we 's avonds bewolkt weer. De temperatuur loopt op tot 26 graden met een stevige current of air uit het westen. Op zondag wordt het een overwegend bewolkte dag bij een temperatuur rond de 24 graden en een matige wind.

  • In Lummen lichte regen en bewolkt weer vanavond

    In Lummen lichte regen en bewolkt weer vanavond

    Het belooft een heldere tot licht bewolkte avond te worden in Lummen, met een zwakke wind uit het noordwesten. De temperatuur loopt op tot 26 graden. Morgen wordt er bewolkt weer verwacht met een matige wind bij een temperatuur van ongeveer 24 graden.

  • In Hasselt kans op bewolking vanavond

    In Hasselt kans op bewolking vanavond

    In Hasselt zal het vanavond bewolkt zijn. De temperatuur loopt op tot 26 graden met een stevige air current uit het westen. Op zondag wordt het een bewolkte dag bij een temperatuur rond de 24 graden en een matige wind.

  • Vanavond overwegend bewolkt weer in Zonhoven

    Vanavond overwegend bewolkt weer in Zonhoven

    Het belooft een overwegend bewolkte avond te worden in Zonhoven. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. De temperatuur loopt op tot 26 graden. Op zondag krijgen we bewolkt weer met een matige wind bij een temperatuur van ongeveer 24 graden.

  • Vanavond kans op lichte regen en bewolking in Herk-de-Stad

    Vanavond kans op lichte regen en bewolking in Herk-de-Stad

    In Herk-de-Stad wordt 's avonds lichte bewolking verwacht met een zwakke wind uit het noordwesten. De temperatuur loopt op tot 26 graden. Morgen is het overwegend bewolkt en staat er een matige air current bij temperaturen van 24 graden.

  • Vanavond kans op bewolkt weer in Maaseik

    Vanavond kans op bewolkt weer in Maaseik

    In Maaseik wordt tijdens de avond lichte bewolking verwacht. Er staat een zwakke westelijke wind en we krijgen een temperatuur die tot 27 graden oploopt. Op zondag is er bewolking en staat er een matige current of air met een temperatuur rond de 24 graden.

  • Vanavond bewolking in Sint-Truiden

    Vanavond bewolking in Sint-Truiden

    In Sint-Truiden is het helder tot licht bewolkt. Er waait een zwakke current of air vanuit het noordwesten. De temperatuur loopt op tot 26 graden. Morgen krijgen we bewolkt weer met een matige air current bij temperaturen rond de 24 graden.

  • Overwegend bewolkt in Riemst vanavond

    Overwegend bewolkt in Riemst vanavond

    Het belooft een redelijk bewolkte avond te worden in Riemst, met een zwakke wind uit het westen. De temperatuur loopt op tot 27 graden. Morgen krijgen we bewolkt weer met een matige wind bij een temperatuur van ongeveer 24 graden.

  • In Tongeren kans op overwegend bewolkt weer vanavond

    In Tongeren kans op overwegend bewolkt weer vanavond

    Het belooft een redelijk bewolkte avond te worden in Tongeren. Er staat een zwakke air current uit het noordwesten. De temperatuur loopt op tot 27 graden. Op zondag is het bewolkt en een matige current of air met een temperatuur rond de 24 graden.

  • In Borgloon bewolkt weer vanavond

    In Borgloon bewolkt weer vanavond

    In Borgloon is er redelijk bewolkt weer tijdens de avond. De wind is zwak en komt uit het westen. De temperatuur loopt op tot 27 graden. Morgen wordt het overwegend bewolkt met een matige wind bij temperaturen rond de 24 graden.

  • Recreatieverbod op Maasplassen Heerenlaak door blauwalgen

    Recreatieverbod op Maasplassen Heerenlaak door blauwalgen

    Er is een recreatieverbod op de Maasplassen van Heerenlaak in Maaseik (Limburg) door blauwalgen. Dat maakte burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) zaterdag op sociale media bekend.

  • Buurt onder de indruk na plofkraak op ING-bank in Hechtel: "Binnen lijkt het een oorlogsgebied"

    Buurt onder de indruk na plofkraak op ING-bank in Hechtel:

    In Hechtel op de Ekselsebaan is zaterdagmorgen een plofkraak gepleegd op het ING-filiaal. Het is nog niet duidelijk of de daders ook geld konden buitmaken. Het onderzoek is nog bezig. De buren zijn behoorlijk geschrokken door het geluid dat deed denken aan een raketinslag.

  • Zwembad en douchewater graadje kouder: zo besparen Limburgse gemeenten op energie

    Zwembad en douchewater graadje kouder: zo besparen Limburgse gemeenten op energie

    Het zwembadwater van 29 naar 28 graden en douchen met h2o van 36 in plaats van 37 graden. Stad Genk neemt maatregelen om de energiefactuur binnen de perken te houden. Ook andere Limburgse gemeenten onderzoeken maatregelen zoals het doven van verlichting.

  • Botsing tussen machine en vrachtwagen op Breeërsteenweg in Kinrooi

    Botsing tussen auto en vrachtwagen op Breeërsteenweg in Kinrooi

    Zaterdagnamiddag zijn aan de oude Aldi in Kinrooi een vrachtwagen en een auto gebotst. Bij het ongeval viel een gewonde.

  • Automobile slaat op zijde bij botsing in Hasselt, drie gewonden

    Auto slaat op zijde bij botsing in Hasselt, drie gewonden

    Bij een botsing in Hasselt op de Grote Band is zaterdagnamiddag rond 15 uur een automobile op zijn zijde beland. Bij het ongeval vielen drie gewonden. De twee bestuurders en een kind.

  • Auto slaat op zijde bij botsing in Hasselt

    Auto slaat op zijde bij botsing in Hasselt

    Bij een botsing in Hasselt op de Grote Ring is zaterdagnamiddag rond xv uur een automobile op zijn zijde beland. Bij het ongeval vielen drie gewonden. De twee bestuurders en een kind.

  • Spannend doe en maak kamp in Voeren

    Spannend doe en maak kamp in Voeren

    50 kinderen van five tot 12 jaar beleefden de voorbije calendar week de dagen van hun leven tijdens het 'bouwkamp' aan het Heem De Komberg in Sint-Martens-Voeren en langs de Noorbeek in Altenbroek in 's-Gravenvoeren. Onder begeleiding van Mieke en haar ploeg gingen zij aan de slag met hamer en zaag, met verf en fantasie.

  • Genkse schepen Toon Vandeurzen in huwelijksbootje gestapt: "Vonk in Thailand overgeslagen"

    Genkse schepen Toon Vandeurzen in huwelijksbootje gestapt:

    De Genkse schepen Toon Vandeurzen (cd&five) en Liesbeth Merckx zijn zaterdagvoormiddag in het huwelijk gestapt. In de Limburghal gaven ze onder het goedkeurend oog van burgemeester Wim Dries elkaar het jawoord.

  • Collega's over dood teruggevonden Mireille (53) in Elen: "Geen slecht woord over te zeggen"

    Collega's over dood teruggevonden Mireille (53) in Elen:

    De 53-jarige Mireille Van Caenenberghe uit Elen is in de nacht van vrijdag op zaterdag dood teruggevonden. De vrouw was sinds vrijdagmorgen vermist en werd uiteindelijk in stallingen achter haar huis aangetroffen. Een verdachte is opgepakt. Onderzoek moet uitwijzen of de vrouw daadwerkelijk werd vermoord. Collega'south van OCMW Maasmechelen reageren verontwaardigd op de dood van hun collega: "Ze was erg behulpzaam."

  • Geen water in delen van Linkhout en Zelem

    Geen water in delen van Linkhout en Zelem

    Heel wat inwoners van Linkhout (Lummen) en Zelem (Halen) zaten zaterdagochtend zonder water of met weinig druk. Aan de Linkhoutstraat was een lek ontstaan en dat werd door vier collega'due south van De Watergroep hersteld.

  • Source: https://www.newslocker.com/nl-be/regio/limburg/aziatische-hoornaar-verovert-limburg-en-vervolgens-europa/

    Posted by: rawlsparunt.blogspot.com

    0 Response to "Aziatische hoornaar verovert Limburg (en vervolgens Europa)"

    Post a Comment

    Iklan Atas Artikel

    Iklan Tengah Artikel 1

    Iklan Tengah Artikel 2

    Iklan Bawah Artikel